Unul dintre atacatorii din Paris, Saïd Kouachi, a fost înmormântat la Reims, oraşul în care locuia

Unul dintre cei doi jihadişti francezi autori ai atacului de la săptămânalul Charlie Hebdo, Saïd Kouachi, a fost înmormântat în noaptea de vineri spre sâmbătă în oraşul Reims (est), unde locuia, a anunţat sâmbătă primăria, care s-a opus înhumării.

250 afișări
Imaginea articolului Unul dintre atacatorii din Paris, Saïd Kouachi, a fost înmormântat la Reims, oraşul în care locuia

Cherif si Said Kouachi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înmormântarea a avut loc în prezenţa câtorva membri ai familiei şi sub supravegherea poliţiei. Cel mai mare dintre fraţii Kouachi a fost înhumat într-un mormânt anonim, iar numele cimitirului nu a fost divulgat, potrivit unei surse prezente, pentru a nu transforma mormântul într-un loc de pelerinaj.

Soţia lui Said Kourachi nu a asistat la ceremonie, pentru a se păstra secretul funeraliilor.

Potrivit avocatului său, Antoine Flasaquier, "ea este acum uşurată că soţul ei a putut să fie înmormântat discret şi demn".

Tot ca o măsură de discreţie, pompele funebre nu au folosit utilaje, prelungind funeraliile o parte a nopţii.

Primarul din Reims Arnaud Robinet s-a opus acestei înhumări, invocând riscul unor tulburări ale ordinii publice, dar legea l-a obligat până la urmă, deoarece Said Kourachi - care a comis împreună cu fratele său Chérif atacul de la Charlie Hebdo soldat cu 12 morţi, pe 7 ianuarie - locuia în oraş de doi ani.

Robinet declara pentru AFP că se teme de "un mormânt care poate servi ca loc de reculegere sau pelerinaj pentru fanatici sau ca factor de defulare pentru multiple uri".

Chérif Kouachi urmează să fie înmormântat la periferia Parisului, în comuna Gennevilliers, unde locuia împreună cu soţia. Aceasta din urmă a cerut ca cumnatul ei, Saïd, să fie şi el înhumat tot aici.

În ceea ce-l priveşte pe al treilea jihadist, Amédy Coulibaly - care a omorât o poliţistă şi apoi a luat ostatici dintre care a ucis patru persoane, într-un magazin alimentar cu specific evreiesc, pe 9 ianuarie -, o parte a familiei sale a declarat pentru AFP că nu a luat o decizie încă.

Aceste rude ale lui Coulibaly locuiesc la periferia Parisului, la Grigny, unde primăria afirmă că nu a primit nicio cerere până în prezent. La fel stau lucrurile şi la Fontenay-aux-Roses, unde locuia jihadistul şi unde autorităţile precizează că cimitirul nu dispune de un loc dedicat musulmanilor.

O posibilitate ar fi organizarea unor funeralii în Mali, de unde este originară familia lui Coulibaly.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici