Unul dintre cei doi candidaţi la preşedinţia Austriei, ameninţat cu moartea de extremiştii de dreapta

Alexander Van der Bellen, candidat independent la alegerile prezidenţiale din Austria, programate să aibă loc pe data de 4 decembrie, urmează să fie protejat de o unitate de elită a poliţiei, după ce a primit mai multe ameninţări cu moartea din partea extremiştilor de dreapta, notează The Local.

627 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei doi candidaţi la preşedinţia Austriei, ameninţat cu moartea de extremiştii de dreapta

Unul dintre cei doi candidaţi la preşedinţia Austriei, ameninţat cu moartea de extremiştii de dreapta

Van der Bellen a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în luna mai, însă instanţa supremă din Austria a decis reluarea celui de-al doilea tur, citând mai multe nereguli procedurale care ar fi putut schimba rezultatul votului.

Van der Bellen candidează împotriva lui Norbert Hofer, reprezentantul formaţiunii antiimigraţie Partidul Libertăţii.

Cotidianul Kurier notează că Van der Bellen a fost plasat sub protecţia permanentă a poliţiei începând de miercuri, iar trei ofiţeri înarmaţi au fost desemnaţi să-l însoţească.

Politicianul a primit numeroase ameninţări cu moartea pe reţelele sociale, surse familiare cu situaţia au declarat că numărul ameninţărilor la adresa lui Van der Bellen a crescut în ultimele luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici