Unul dintre fiii lui Kadhafi, Khamis, ar fi fost ucis în apropiere de Tripoli

Rebelii au anunţat că unul dintre fiii lui Muamamr Kadhafi, Khamis, a cărui moarte a fost anunţată de mai multe ori de la începutul conflictului, ar fi putut fi ucis sâmbătă, în timpul unor confruntări cu susţinătorii lui Kadhafi.

492 afișări
Imaginea articolului Unul dintre fiii lui Kadhafi, Khamis, ar fi fost ucis în apropiere de Tripoli

Unul dintre fiii lui Kadhafi, Khamis, ar fi fost ucis în apropiere de Tripoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sâmbătă, o brigadă de combatanţi rebeli din oraşul Tarhouna, situat la 80 de kilometri sud-est de Tripoli", a interceptat un convoi militar, în care se aflau mai multe vehicule marca Mercedes", a declarat un purtător de cuvânt militar al rebelilor, în cadrul unei conferinţe de presă la Benghazi (est).

"În timp ce combatanţii noştri încercau să blocheze trecerea convoiului, au fost atacaţi violent şi s-a tras asupra lor", a explicat el.

"Brigada de la Tarhouna a ripostat, două vehicule din coloană au fost lovite, iar ocupanţii lor au murit carbonizaţi", a precizat el.

"Am constatat o rezistenţă puternică (din partea susţinătorilor lui Kadhafi) în încercarea de a proteja cele două maşini şi de aceea acestea au fost distruse total şi incendiate cu tot cu ocupanţi în schimbul de focuri", a subliniat colonelul Bani.

"Este foarte dificil să identificăm cadavrele carbonizate, dar soldaţii capturaţi la faţa locului au declarat că aceastea aparţin gărzii apropiate de Khamis" Kadhafi, a adăugat el.

Pentru moment, nu suntem în măsură să identificăm aceşti pasageri cu certitudine, dar vă vom anunţa imediat ce vom avea informaţii", a afirmat el.

La începutul lui august, rebelii au anunţat moartea lui Khamis Kadhafi într-un raid desfăşurat în oraşul Zliten, la 150 de kilometri est de Tripoli. Informaţia a fost dezminţită imediat de regim, care a difuzat ulterior imagini televizate cu Khamis vizitând răniţii într-un spital.

Khamis, cel mai mic dintre fiii liderului libian, în vârstă de 28 de ani, comanda o brigadă cunoscută ca fiind printre cele mai eficiente în rândul forţelor proguvernamentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici