Uraganul Irma AMENINŢĂ Florida de unde cel puţin 500.000 de oameni au fost evacuaţi. Sursele de alimentare cu energie electrică vor fi afectate/ DAUNE MAJORE în insulele Turks şi Caicos

Uraganul Irma prezintă o ameninţare majoră pentru alimentarea cu energie electrică pentru milioane de persoane ce locuiesc în statul american Florida, locul către care se îndreaptă, informează site-ul agenţiei Reuters.

1381 afișări
Imaginea articolului Uraganul Irma AMENINŢĂ Florida de unde cel puţin 500.000 de oameni au fost evacuaţi. Sursele de alimentare cu energie electrică vor fi afectate/ DAUNE MAJORE în insulele Turks şi Caicos

Uraganul Irma AMENINŢĂ sursele de alimentare cu energie electrică din Florida

Un eventual asemenea incident nu ar putea fi remediat decât după săptămâni întregi. Furtuna a afectat de asemenea insulele Turks şi Caicos, lăsând în urmă daune semnificative.

În Haiti, uraganul a provocat inundaţii şi pagube semnificative, insula fiind în continuare în proces de revenire în urma cutremurului din 2010.

Peste 500.000 de persoane au fost rugate duminică să părăsească statul Florida.

 

 

Conform Crucii Roşii, aproximativ 1,2 milioane de persoane au fost afectate de cutremur, bilanţul pagubelor şi al victimelor putând creşte.

Marea Britanie, Olanda şi Franţa au trimis nave, echipe de salvare şi provizii în teritoriile afectate de Irma.

Irma se deplasează cu o viteză de 320 km/oră ce ar putea afecta liniile de alimentare cu electricitate.

Cel puţin 13 persoane au decedat în urma uraganului de categorie 5, punctul maxim înregistrat până în prezent de o furtună.

Furnizorul de electricitate din Florida (FPL) are în plan închiderea celor două centrale nucleare din statul american, din motive de siguranţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici