Urgenţa sanitară devine tot mai gravă în Ucraina

Urgenţa sanitară devine tot mai gravă în Ucraina. Angajaţii din sănătate sunt epuizaţi, bombardamentele în exces, iar iarna se apropie, alimentând îngrijorările OMS.

636 afișări
Imaginea articolului Urgenţa sanitară devine tot mai gravă în Ucraina

Urgenţa sanitară devine tot mai gravă în Ucraina

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că Ucraina se confruntă cu o urgenţă sanitară tot mai gravă. Au avut loc 434 de atacuri asupra spitalelor din ţară, din cele 615 atacuri de acest fel raportate în acest an la nivel mondial, scrie Reuters.

Coordonatorul de urgenţă al OMS pentru Ucraina, Heather Papowitz, a declarat că echipele de asistenţă medicală din multe zone s-au obişnuit să lucreze cu „rachete la ferestre”.

"Într-un fel, a cam dispărut de la ştiri... dar este o urgenţă de sănătate publică", a declarat Papowitz.

Rusia neagă că vizează civili, dar multe oraşe ucrainene au fost distruse şi mii de oameni au fost ucişi. Ucraina şi aliaţii săi occidentali acuză forţele ruseşti de crime de război.

Papowitz, care a vizitat Ucraina săptămâna trecută, a declarat că OMS este îngrijorată de zonele inaccesibile echipelor sale din cauza luptelor sau a ocupaţiei ruseşti, inclusiv regiunea Donbas, în estul ţării, şi Kherson, în sud, unde medicamentele pentru persoanele cu afecţiuni cronice sau cu traume fizice şi psihice ajung greu.

Controlul bolilor este, de asemenea, o problemă. Ucraina are o acoperire vaccinală scăzută pentru rujeolă şi au existat preocupări legate de riscul de holeră.

OMS lucrează, de asemenea, alături de sistemele naţionale de sănătate pentru a sprijini sănătatea refugiaţilor din ţările vecine. Mai mult de 6 milioane de persoane au fugit din cauza luptelor din Ucraina, iar un număr similar de persoane sunt strămutate şi în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici