Vacanţe 2021. Grecia se redeschide pentru turişti din acest weekend

  • Sectorul turistic din Grecia se redeschide, oficial, în acest weekend
  • Localnicii din insula Naxos se pregătesc să aştepte primii turişti
  • În industria ospitalieră din Grecia lucrează aproximativ 330.000 de persoane
  • În 2020, numărul de vizitatori în Grecia a scăzut cu peste trei sferturi faţă de 2019
  • Unul din zece greci a fost imunizat, până în prezent
6372 afișări
Imaginea articolului Vacanţe 2021. Grecia se redeschide pentru turişti din acest weekend

Vacanţe 2021. Grecia se redeschide pentru turişti din acest weekend

Din acest weekend, Grecia aşteaptă turiştii cu braţele deschise. Pregătirile sunt în toi şi în sudul ţării, acolo unde localnicii insulei Naxos pun la punct ultimele detalii. 

Anul trecut, numărul de turişti din Grecia a scăzut cu peste trei sferturi faţă de 2019. Însă elenii sunt optimişti că sectorul turistic îşi va reveni.

„Oamenii sunt optimişti şi într-adevăr, aşa cum am spus, au existat multe rezervări în ultimele două săptămâni. Aş îndrăzni să spun că acest lucru arată o revenire semnificativă a sezonului turistic chiar şi în a doua jumătate a anului”, spune Dimitris Lianos, primarul din Naxos.

Un rol decisiv îl are campania de imunizare din Grecia. Vaccinările au atins niveluri zilnice record în ultimele zile, iar Guvernul de la Atena a promis să termine vaccinarea întregii populaţii insulare în următoarele şase săptămâni.

„Cred că, odată ce oamenii se vaccinează, lucrurile se vor îmbunătăţi şi cu siguranţă vor veni mai mulţi oameni. Una e ca cineva să fie vaccinat şi altceva nu fie. Vom respecta cu toţii măsurile de protecţie, vom purta măştile, vom folosi antiseptice şi vom vedea. Timpul ne va arăta”, consideră Evdokia Katsani, antreprenor.

CITEŞTE AICI: Cum vor să-şi redeschidă turismul pentru străini Grecia, Italia, Spania şi Franţa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici