Valérie Trierweiler denunţă o legătură indisociabilă între François Hollande şi Ségolène Royal

Valérie Trierweiler, fosta iubită a preşedintelui francez François Hollande, a denunţat marţi legătura indisociabilă care există între acesta din urmă şi fosta sa soţie Ségolène Royal, apreciind că ea doar "a servit ca instrument pentru cucerirea puterii", relatează Le Figaro în pagina electronică.

441 afișări
Imaginea articolului Valérie Trierweiler denunţă o legătură indisociabilă între François Hollande şi Ségolène Royal

Ségolène Royal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebată de Le Parisien-Aujourd'hui en France despre cuplul politic Ségolène Royal-François Hollande, Valérie Trierweiler a răspuns că ei "sunt indisociabili".

Relaţia dintre ei "depăşeşte copiii. Ambii împărtăşesc un gust excesiv pentru politică. Puterea este raţiunea vieţii lor, obsesia lor comună. Miza a fost, timp îndelungat, de a şti cine dintre ei va ajunge la Elysée. Această (chestiune) s-a tranşat", a explicat Valérie Trierweiler, care a oferit un interviu cu ocazia apariţiei ediţiei de buzunar a bestsellerului său "Merci pour ce moment", în care descrie povestea ei de iubire cu François Hollande, dar şi despărţirea de acesta.

Eu, în schimb, am "servit ca instrument pentru cucerirea puterii" de către François Hollande, a apreciat jurnalista franceză.

"Am fost naivă. Nu acesta este sângele care îmi curge prin vene. Credeam în această dragoste, dar nu mai era loc pentru o altă femeie în această poveste", a deplâns ea.

"Acum, ei pot să se regăsească şi să se ajute reciproc. Şi să folosească în avantajul lor presa şi puterea care le place. Nimic nou sub soare", a adăugat ea.

Întrebată despre carte, care s-a vândut foarte bine, dar, în acelaşi timp, i-a adus multe critici, fosta iubită a preşedintelui francez a mărturisit că "niciodată nu i-a fost uşor, dar acesta este preţul ce trebuie plătit".

"Crima de lezmajestate încă mai există în capul unora. Ca de obicei, cei care au aruncat cele mai otrăvite săgeţi nici nu au citit" cartea, a spus ea.

Cartea scrisă de Valérie Trierweiler, lansată la începutul lui septembrie 2014 în Franţa şi publicată apoi în mai multe alte ţări, a fost tipărită în peste 730.000 de exemplare, aducându-i autoarei sale încasări de peste 1 milion de euro.

Valérie Trierweiler a preferat să păstreze discreţia în legătură cu felul în care intenţionează să-şi cheltuie banii obţinuţi din vânzări.

"La fel ca 60% din francezi, voi deveni proprietara unei case a mea şi îmi voi plăti impozitele. În rest, nu voi etala ce anume am dat şi ce anume voi da", a precizat ea.

Preşedintele socialist francez şi-a anunţat despărţirea de Valérie Trierweiler, cu care avea o relaţie de aproape zece ani, la doar câteva zile după apariţia în presă, în ianuarie 2014, a unor articole care dezvăluiau faptul că François Hollande avea o relaţie secretă cu actriţa Julie Gayet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici