Valérie Trierweiler se va întâlni cu un cuplu de lesbiene în Africa de Sud

Partenera lui François Hollande, Valérie Trierweiler, se va întâlni luni, în Africa de Sud, cu un cuplu de lesbiene, în cadrul unei vizite de stat efectuate de preşedintele francez, a anunţat duminică o sursă din anturajul acesteia.

223 afișări
Imaginea articolului Valérie Trierweiler se va întâlni cu un cuplu de lesbiene în Africa de Sud

Valérie Trierweiler se va întâlni cu un cuplu de lesbiene în Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce va lua prânzul la Johannesburg împreună cu reprezentaţi ai unor asociaţii de femei şi pentru apărarea drepturilor lesbienelor, gay-lor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), Trierweiler va avea o întâlnire privată cu un cuplu de lesbiene.

Ea va fi însoţită de ministrul Justiţiei Christiane Taubira, care a contribuit la adoptarea în mai, în Franţa, a unei legi ce acordă cuplurilor de acelaşi sex dreptul la căsătorie.

Spre deosebire de cei din Europa, homosexualii sud-africani se pot căsători şi adopta copii. Însă numeroşi homosexuali de culoare sunt discriminaţi şi agresaţi în continuare.

Mai ales lesbienele din comunităţile mici sunt victime ale unor "violuri de corecţie", menite să le "convertească" la heterosexualitate.

Înaintea acestei întâlniri, luni dimineaţa, Trierweiler urmează să participe la o reuniune cu una dintre soţiile preşedintelui Jacob Zuma şi să viziteze un serviciu spitalicesc specializat în îngrijirea copiilor şi adolescenţilor cu dificultăţi de natură psihologică şi mentală, care are şi o unitate destinată victimelor violenţelor.

Ea va efectua, marţi, o vizită la un orfelinat, Sky, la Kliptown, după care, împreună cu François Hollande, va vizita fosta casă a lui Nelson Mandela la Soweto. De asemenea, Trierweiler urmează să o întâlnească pe Graça Machel, soţia fostului preşedinte sud-african.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici