Valls avertizează: O victorie a Frontului Naţional în turul doi al alegerilor regionale ar putea conduce la un RĂZBOI CIVIL

Premierul Manuel Valls a avertizat vineri, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor regionale, că o victorie a Frontului Naţional (FN, extremă dreapta) în acest scrutin ar putea conduce la un "război civil", relatează Reuters în pagina electronică.

5751 afișări
Imaginea articolului Valls avertizează: O victorie a Frontului Naţional în turul doi al alegerilor regionale ar putea conduce la un RĂZBOI CIVIL

Valls avertizează: O victorie a Frontului Naţional în turul doi al alegerilor regionale ar putea conduce la un RĂZBOI CIVIL (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FN, care o obţinut o victorie, în primul tur, în şase dintre cele 13 regiuni franceze, este dat ca perdant de mai multe sondaje de opinie în Nord-Pas-de-Calais şi Provence-Alpes-Côte d'Azur.

"Ne afăm într-un moment istoric, deoarece, în fond, ţara noastră are două opţiuni: există o opţiune a extremei drepte care, în fond, promovează disensiunea, iar această disensiune poate conduce la război civil. Există şi altă viziune, cea a Republicii şi valorilor, care este unitatea", a declarat Valls pentru postul France Inter.

"Nu ignor dificultăţile cu care se confruntă compatrioţii mei (...), cunosc suferinţa multora dintre compatrioţii noştri, dar nu doar vorbind despre aceste suferinţe putem avansa, exploatându-le, ci oferind răspunsuri", a continuat el.

"Trebuie să oferim aceste răspunsuri nu luni, ci până duminică, în regiunile în care stânga poate învinge", a subliniat şeful Guvernului.

"Există nouă regiuni din 12 în Hexagon, patru regiuni peste mări, plus Corsica, în care stânga este unită şi poate învinge. Nu vorbim suficient despre acest lucru", a apreciat Valls.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici