Vânzarea unor cercei în formă de svastică produce scandal la New York - VIDEO

Un magazin newyorkez a fost somat de un oficial din Manhattan să înceteze să mai vândă cercei în formă de svastică, pe care directorul magazinului îi prezenta ca pe un vechi simbol religios indian şi nu drept emblema regimului nazist.

1454 afișări
Imaginea articolului Vânzarea unor cercei în formă de svastică produce scandal la New York - VIDEO

Vânzarea unor cercei în formă de svastică produce scandal la New York - VIDEO

Scott Stringer, "preşedintele" cartierului Manhattan, afirmă pe site-ul său de Internet că svastica nu poate fi "o afacere în domeniul modei". "Este vorba despre simbolul cel mai detestabil al culturii noastre şi o insultă la adresă oricărei persoane civilizate", scrie el.

Directorul magazinului Bejeweled, situat în Brooklyn, i-a replicat, într-o intevenţie la postul de televiziune Fox News, că cerceii respectivi, al căror preţ este de 5,99 dolari, sunt vânduţi ca simbol al vechilor credinţe religioase orientale. Svastica a fost, într-adevăr, utilizată în India timp de mai multe secole, cu mult înainte ca naziştii să şi-o însuşească, golind-o de semnificaţia sa religioasă, pentru a o transforma în emblema regimului lor.

"Acesta nu este un simbol nazist", a comentat pentru Fox News directorul magazinului, Young Kim. "Nu văd unde este problema. Cerceii mei provin din India şi reprezintă un simbol budhist", a subliniat el.

Însă Scott Stringer a apreciat că răspunsul comerciantului denotă "o lipsă acută de judecată, (fiind un lucru) şocant la adresa sensibilităţii newyorkezilor" şi insistând ca cerceii "să fie retraşi din vânzare imediat".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici