Vânzări record de arme în SUA în "Vinerea neagră"

Vânzările de arme în Statele Unite au atins un nivel record, cu o creştere de 32 la sută în "vinerea neagră", care a lansat sezonul reducerilor de la sfârşitul anului.

Urmărește
386 afișări
Imaginea articolului Vânzări record de arme în SUA în "Vinerea neagră"

Vânzări record de arme în SUA în "Vinerea neagră"

În această zi au fost vândute 129.166 de arme faţă de 97.848 în 2008, anul precedentului record, a anunţat vineri cotidianul USA Today, care se bazează pe numărul cererilor de permise de vânzare trimise FBI de comercianţii de arme.

FBI a confirmat pentru AFP cifra de vânzări, precizând însă că "nu există o explicaţie pentru această creştere".

Contactat de cotidian, Larry Keane, purtătorul de cuvânt al Fundaţiei naţionale pentru tir a apreciat că există "o mai mare conştientizare din partea americanilor a dreptului lor constituţional de a purta arme".

Keane, care afirmă că 25 la sută din cumpărători şi-au achiziţionat pentru prima dată o armă, a afirmat că nu poate să explice această creştere "surprinzătoare".

Marcată de promoţii foarte mari în toată ţara, "vinerea neagră" are loc la o zi după "Ziua Recunoştinţei", marea sărbătoare familială americană celebrată în ultima zi de joi a lunii noiembrie. Frenezia cumpărăturilor şi reducerile continuă în general până duminica.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici