"Variola maimuţei poate fi controlată dacă acţionăm acum", spune OMS

  • Nu este nevoie de vaccinare la scară largă în prezent, transmite Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
  • Este nevoie de mai multe date privind stocurile de vaccinuri.
  • Aproximativ 300 de cazuri raportate în afara Africii până acum.
449 afișări
Imaginea articolului "Variola maimuţei poate fi controlată dacă acţionăm acum", spune OMS

Sursa Foto - United States Department of Health and Human Services

Ţările afectate ar trebui să ia măsuri rapide pentru a limita răspândirea variolei maimuţei şi pentru a împărtăşi informaţii despre stocurile lor de vaccinuri, a declarat vineri un înalt oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Credem că dacă punem în aplicare măsurile potrivite acum, probabil că putem stăpâni această problemă cu uşurinţă”, a declarat Sylvie Briand, directorul OMS pentru Pregătirea pentru Riscuri Infecţioase Globale, în cadrul adunării anuale a agenţiei ONU.

Variola maimuţă este o infecţie virală de obicei uşoară, care este endemică în părţi din vestul şi centrul Africii.

Se răspândeşte prin contact sexual sau schimb de fluide. Până la recentul focar, a fost rar observată în alte părţi ale lumii, motiv pentru care apariţia recentă a cazurilor în Europa, Statele Unite şi alte zone a tras un semnal de alarmă.

Până în prezent, există aproximativ 300 de cazuri confirmate sau suspectate în aproximativ 20 de ţări în care virusul nu circula anterior, transmite Reuters. 

„Pentru noi, credem că prioritatea cheie în prezent este încercarea de a limita această transmitere în ţările non-endemice”, a spus Briand într-un raport pentru statele membre.

„Nu ştim exact numărul de doze disponibile în lume şi de aceea încurajăm ţările să apeleze la OMS şi să ne spună care sunt stocurile lor”, a spus ea.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici