Vatican: Un bărbat a escaladat cupola bazilicii Sf. Petru, protestând faţă de "masacrul" social din Italia

Un om de afaceri italian a escaladat luni în cursul după-amiezii cupola bazilicii Sfântul Petru, desfăşurând o pancartă pentru a protesta faţă de "masacrul" social din Italia, a anunţat biroul de presă al Vaticanului.

442 afișări
Imaginea articolului Vatican: Un bărbat a escaladat cupola bazilicii Sf. Petru, protestând faţă de "masacrul" social din Italia

Un bărbat a escaladat cupola bazilicii Sf. Petru, protestând faţă de "masacrul" social din Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Opriţi acest masacru. Show-ul politic al groazei continuă", se putea citi pe un mare afiş alb cu litere foarte mari roşii şi negre, suspendat pe Cupolă. "Ajutaţi-ne, papa Francisc", mai spunea mesajul puternic anti-european.

Omul de afaceri Marcello De Finizio se află la a treia sa experienţă de acest tip pe cupolă, după ce produsul intern brut italian a scăzut cu 1,4 la sută anul acesta.

În iulie iar apoi în octombrie 2012, acesta a mai escaladat cupola pentru a protesta faţă de criză şi constrângerile economice pe care Uniunea Europeană le impune Italiei.

Acest antreprenor din Trieste, oraş din nordul Italiei, managerul unei staţiuni balneare, protestează mai ales faţă de consecinţele directivei europene Bolkenstein.

Aceasta impune Italiei să scoată la licitaţie concesiile plajelor acordate de către statul italian până în 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici