Vaticanul permite publicului să viziteze mormântul Papei Benedict al XVI-lea

Publicul poate vizita acum mormântul Papei Benedict al XVI-lea în grotele de sub Bazilica Sfântul Petru.

135 afișări
Imaginea articolului Vaticanul permite publicului să viziteze mormântul Papei Benedict al XVI-lea

Vaticanul permite publicului să viziteze mormântul Papei Benedict al XVI-lea

Vaticanul a anunţat că publicul poate vizita mormântul începând de duminică dimineaţă, conform Associated Press.

Benedict trăia din 2013 ca papă emerit, după ce s-a retras din papalitate, fiind primul suveran pontif care a făcut acest lucru în ultimii 600 de ani. El a murit la 31 decembrie, la vârsta de 95 de ani, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican unde şi-a petrecut ultimii ani.

Joi, secretarul său, arhiepiscopul Georg Gaenswein, a dat o ultimă binecuvântare după ce trupul lui Benedict, aşezat în trei sicrie separate, care intră unul în celălalt - primul de lemn de chiparos, pus într-un sicriu de zinc şi apoi în altul, de lemn - au fost coborâte în Grotele Vaticanului.

Rămăşiţele au fost aşezate în fostul mormânt al predecesorului lui Benedict, Sfântul Ioan Paul al II-lea. Rămăşiţele lui Ioan Paul al II-lea au fost mutate într-o capelă de la etajul principal al bazilicii după beatificarea sa în 2011.

Aproximativ 50.000 de persoane au participat la funeraliile lui Benedict, după trei zile în care trupul neînsufleţit a fost depus în bazilică, un eveniment care a atras aproape 200.000 de spectatori.

Numele lui Benedict, cel de-al 265-lea suveran pontif al Bisericii Catolice, a fost gravat pe o placă de marmură albă, a precizat Vaticanul.

Vaticanul nu a precizat dacă Papa Francisc a vizitat în privat mormântul lui Benedict înainte de a fi permisă vizionarea publică sau dacă ar putea face acest lucru la un alt moment dat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mormânt,
vizite,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici