Vaticanul s-a opus proiectului de lege italian împotriva homofobiei, o intervenţie diplomatică neobişnuită

  • Vaticanul s-a opus în mod oficial unui proiect de lege dedicat luptei împotriva homofobiei.
  • O notă diplomatică a fost predată pe 17 iunie.
  • În nota diplomatică este exprimată îngrijorarea Sfântului Scaun în legătură cu faptul că legea ar putea conduce la urmăriri penale.
1022 afișări
Imaginea articolului Vaticanul s-a opus proiectului de lege italian împotriva homofobiei, o intervenţie diplomatică neobişnuită
Vaticanul s-a opus în mod oficial unui proiect de lege dedicat luptei împotriva homofobiei, o intervenţie diplomatică neobişnuită în problemele interne ale Italiei, a informat cotidianul Corriere della Sera marţi (22 iunie), citat de Le Figaro.
 
Proiectul de lege aflat în discuţie în Senat îşi propune să pedepsească actele de discriminare şi incitare la violenţă împotriva homosexualilor, lesbienelor, persoanelor transgender şi persoanelor cu dizabilităţi.  
 
O notă diplomatică a fost predată de episcopul Paul Gallagher, responsabil la Vatican pentru relaţiile cu alte state la ambasada italiană, pe 17 iunie, potrivit ziarului italian.
 
Această notă nesemnată, susţine, că părţi din proiectul de lege italian încalcă tratatul bilateral în vigoare între Italia şi Sfântul Scaun, punând sub semnul întrebării libertatea garantată a Bisericii Catolice în materie de organizare şi exercitare a cultului, precum şi libertatea de exprimare acordată credincioşilor şi asociaţiilor catolice. 
 
Prin urmare, proiectul de lege nu va scuti şcolile catolice italiene de obligaţia de a participa la activităţi pentru ziua naţională împotriva homofobiei. 
 
În nota diplomatică este exprimată îngrijorarea Sfântului Scaun în legătură cu faptul că legea ar putea conduce la urmăriri penale.
 
„Acesta este un act fără precedent în istoria relaţiilor dintre cele două state, cel puţin nu există precedente publice”, a notat Corriere della Sera.
 
Proiectul de lege privind „măsurile de prevenire şi combatere a discriminării şi violenţei pe motive de sex, gen, orientare sexuală, identitate de gen şi dizabilităţi”, prezentat de deputatul Partidului Democrat, Alessandro Zan, a fost aprobat în Cameră Deputaţilor în noiembrie. În prezent, se dezbate în Senat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici