Venezuela: Liderul opoziţiei acceptă amânarea învestiturii lui Hugo Chavez

Liderul opoziţiei venezuelene Henrique Capriles a luat act, miercuri, de decizia Curţii Supreme de Justiţie (TSJ) de a-i permite preşedintelui Hugo Chavez, spitalizat de o lună în Cuba, să îşi amâne depunerea jurământului prevăzută de Constituţie la 10 ianuarie.

212 afișări
Imaginea articolului Venezuela: Liderul opoziţiei acceptă amânarea învestiturii lui Hugo Chavez

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost o decizie, a fost o interpretare a TSJ (...) acum dumneavoastră, domnule Maduro, vă revine responsabilitatea de a vă asuma datoria şi de a guverna", a declarat în faţa presei Capriles, adresându-i-se vicepreşedintelui Nicolas Maduro, căruia Hugo Chavez i-a încredinţat o parte din prerogative înainte de a părăsi ţara, la 10 decembrie.

Anterior, Curtea Supremă a decretat că învestitura lui Chavez, reales în octombrie, "poate avea loc la o dată ulterioară în faţa TSJ" şi nu în faţa Adunării Naţionale, iar aceasta "în pofida faptului că la 10 ianuarie începe o nouă perioadă constituţională".

În plus, cei şapte judecători ai camerei constituţionale a TSJ au decis că în virtutea "principiului continuităţii administrative", Guvernul şi vicepreşedintele Nicolas Maduro vor rămâne în funcţii până când Chavez va putea fi învestit, a anunţat în faţa presei preşedintele TSJ, Luisa Estella Morales.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici