Venezuela - Nou bilanţ al deceselor în urma intoxicaţiei cu medicamente: 35 de deţinuţi au murit

Numărul deţinuţilor decedaţi în această săptămână în închisoarea venezueleană Uribana (nord-vest) în urma unei intoxicaţii cu medicamente a fost revizuit la 35, după ce un prim bilanţ oficial anunţa doar 13 morţi, potrivit unei comisii parlamentare însărcinate cu anchetarea cazului.

178 afișări
Imaginea articolului Venezuela - Nou bilanţ al deceselor în urma intoxicaţiei cu medicamente: 35 de deţinuţi au murit

Venezuela - Nou bilanţ al deceselor în urma intoxicaţiei cu medicamente: 35 de deţinuţi au murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există 35 de morţi", a anunţat deputatul William Ojeda, membru al acestei comisii.

Mai devreme în cursul zilei de vineri, Observatorul Venezuelean al Închisorilor (OVP) a anunţat 33 de decese.

"Pentru moment, avem informaţii că există 33 de decese, 26 la Uribana şi celelalte (printre deţinuţii) transferaţi (la spitale) din Maracay şi San Juan de los Morros", a declarat pentru AFP Humberto Prado, directorul acestui ONG pentru apărarea drepturilor deţinuţilor.

Un prim bilanţ al autorităţilor anunţa 13 morţi şi 145 de persoane intoxicate.

Potrivit Departamentului Instituţiilor Penitenciare, intoxicarea s-a produs luni, când deţinuţi aflaţi în greva foamei au intrat în infirmeria închisorii şi au luat medicamente, în special antibiotice şi pastile împotriva epilepsiei şi hipertensiunii.

Deţinuţi ai acestei închisori din statul Lara au intrat în greva foamei în semn de protest faţă de tratamentele inumane şi încălcările drepturilor omului comise împotriva lor de către personalul din penitenciar.

Justiţia venezueleană a anunţat vineri că directorul închisorii Uribana va fi chemat în faţa unui tribunal pentru a fi audiat ca "presupus responsabil de faptele survenite în această instituţie miercuri".

Este vorba de al doilea incident grav înregistrat în ultimii ani în această închisoare, după moartea, în ianuarie 2013, a 58 de deţinuţi în timpul unei revolte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici