Venezuela va demara acţiuni legale împotriva El Pais, după publicarea fotografiei false cu Hugo Chavez

Guvernul venezuelean a anunţat joi că va demara acţiuni legale după publicarea, pe prima pagină a cotidianului spaniol El Pais a unei fotografii false cu preşedintele Hugo Chavez, care a declanşat furia Caracasului.

1104 afișări
Imaginea articolului Venezuela va demara acţiuni legale împotriva El Pais, după publicarea fotografiei false cu Hugo Chavez

Venezuela va demara acţiuni legale împotriva El Pais, după publicarea fotografiei false cu Hugo Chavez

"Guvernul din Venezuela a anunţat că va angaja acţiuni legale adecvate după această publicare, care nu poate fi reparată de scuzele modeste ale prezentate de compania de presă (El Pais) cititorilor săi", a apreciat ministrul Comunicaţiilor Ernesto Villegas, într-un comunicat.

Cotidianul spaniol El Pais a publicat joi, pe prima pagină, o fotografie a unui pacient intubat, pe patul de spital, prezentat ca fiind Hugo Chavez, imagine care s-a dovedit a fi un fals, potrivit conducerii publicaţiei, care a oprit imediat distribuirea ziarului şi a scos fotografia de pe site.

Potrivit AFP, fotografia a rămas timp de aproximativ 30 de minute pe pagina de deschidere a site-ului cotidianului El Pais.

"El Pais le cere scuze cititorilor pentru prejudiciul provocat şi a deschis o anchetă pentru a determina circumstanţele în care s-a produs incidentul şi greşelile care au putut fi făcute în verificarea fotografiei", se arată pe site-ul publicaţiei.

Potrivit cotidianului, imaginea a fost furnizată de agenţia de presă Gtres Online, specializată în ştiri mondene, care a prezentat-o ca fiind a lui Hugo Chavez, spitalizat de o lună şi jumătate în Cuba, după ce cancerul de care suferea a recidivat. Informaţiile despre starea de sănătate a acestuia sunt ţinute secrete în ţara sa, lăsând loc de speculaţii în ceea ce priveşte şansele sale de supravieţuire.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici