Vicepremierul croat Radimir Cacic, condamnat în Ungaria pentru un accident rutier

Un tribunal din Kaposvar (sud-vestul Ungariei) l-a condamnat miercuri pe vicepremierul croat Radimir Cacic la un an şi zece luni în închisoare pentru un accident rutier.

167 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul croat Radimir Cacic, condamnat în Ungaria pentru un accident rutier

Vicepremierul croat Radimir Cacic, condamnat în Ungaria pentru un accident rutier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Radimir Cacic, în vârstă de 62 de ani, a primit pedeapsa în lipsă, sub acuzaţia că ar fi cauzat moartea a doi oameni, într-un accident de maşină, la data de 8 ianuarie 2010.

Tribunalul a anulat pedeapsa de 3 ani cu suspendare şi achitarea preliminară conţinută în hotărârea iniţială.

Curtea a decis ca jumătate din sentinţă să fie executată înainte ca vicepremierul, în acelaşi timp ministru al Economiei şi preşedintele Partidului Popular Liberal Democrat Croat (HNS), să fie eliberat condiţionat.

Doi oameni şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit grav, deoarece şoferul nu a încetinit şi nu a observat o maşină care se deplasa cu viteză redusă în faţa lui şi în care a intrat, potrivit raportului poliţiei. Prima victimă a decedat a doua zi, în timp ce a doua, o femeie în vârstă a decedat mai târziu.

Cacic a dat vina pe condiţiile meteo nefavorabile, inclusiv ceaţă şi ploaie, dar a acceptat responsabilitatea spunând că va accepta verdictul curţii maghiare. El a renunţat la imunitatea de a apărea în faţa justiţiei.

Procesul a demarat oficial în septembrie, o curte maghiară condamnându-l la 29 iunie 2012 la 22 de luni de închisoare, suspendarea a 3 ani de închisoare. Potrivit rechizitoriului, Cacic îşi conducea maşina cu 145-150 km/h, peste limita de 130 km/h, îndreptându-se spre Budapesta, când nu a reuşit să observe o maşină care se deplasa cu viteză redusă şi pe care a izbit-o frontal.

După verdictul din iunie, Cacic a făcut apel, sperând o achitare, în timp ce procurorul a făcut un apel în faţa Curţii pentru a preveni decizia de supendare.

Cabinetul Primului Ministru croat a declarat pentru MTI că adjunctul se întoarce din Qatar şi că avionul lui aterizează în Zagreb în după-amiaza zilei de miercuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici