Vicepremierul israelian Silvan Shalom şi-a dat DEMISIA, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală

Vicepremierul Silvan Shalom, un veteran în cadrul Partidului Likud (dreapta, la putere) al premierului Benjamin Netanyahu, a demisionat duminică, în urma unor acuzaţii potrivit cărora a hărţuit sexual mai multe femei în timpul carierei sale, relatează Reuters în pagina electronică.

1308 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul israelian Silvan Shalom şi-a dat DEMISIA, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală

Vicepremierul israelian Silvan Shalom şi-a dat DEMISIA, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Decizia lui Shalom, ministru de Interne şi, anterior, ministru de Externe, nu ar urma să afecteze stabilitatea Guvernului Netanyahu, potivit unor analişti.

Presa israeliană a scris în ultima perioadă că mai multe femei s-au plâns de faptul că Shalom le-a hărţuit. Procurorul general israelian a cerut duminică poliţiei să ancheteze aceste acuzaţii.

"Am decis să demisionez din funcţia de ministru şi din Knesset (Parlamentul israelian)", a anunţat Shalom într-un comunicat, declarându-se îngrijorat de faptul că aceste ultime evenimente ar putea să-i afecteze familia.

Shalom nu este primul oficial israelian de rang înalt nevoit să demisioneze într-un scandal de hărţuire sexuală.

Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav a demisionat în 2007, iar ulterior a fost condamnat la şapte ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat că a violat în două rânduri o asistentă, pe când era ministru, la sfârşitul anilor '90, şi că a agresat sexual alte două femei care lucrau pentru el pe când era preşedinte al Israelului. Katsav a negat orice infracţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici