Vicepreşedintele UKIP compară un cartier din Sofia locuit de romi cu ghetourile din Africa de Sud

Cartiere ca cel în care trăiesc romi la Sofia, pe care l-a comparat în urma unei vizite cu ghetouri din Africa de Sud, nu ar trebui să existe în UE, iar minorităţile trebuie să fie integrate, a declarat vicepreşedintele UKIP Paul Nuttall într-o conferinţă de presă, relatează site-ul Novinite.com.

243 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele UKIP compară un cartier din Sofia locuit de romi cu ghetourile din Africa de Sud

Vicepreşedintele UKIP compară un cartier din Sofia locuit de romi cu ghetourile din Africa de Sud (Imagine: Liviu Chirica / Arhiva MediafaxFoto)

Parlamentarul britanic, vicepreşedinte al formaţiunii naţionaliste şi eurosceptice UK Independence Party (UKIP), a efectuat o vizită la Sofia la invitaţia unui parlamentar independent bulgar, Slavi Binev, cu scopul de a prezenta poziţia sa şi a UKIP cu privire la imigranţii bulgari în Marea Britanie. Această vizită are loc în urma unei serii de declaraţii pe această temă ale liderului formaţiunii, Nigel Farage, care au declanşat un val de reacţii. "Dacă aş fi bulgar, mi-aş face bagajele acum şi aş pleca spre Marea Britanie", declara Farage, între altele, la sfârşitul lui ianuarie.

Potrivit site-ului, Nuttall a venit în Bulgaria să le explice bulgarilor că străzile din Londra nu sunt pavate cu aur, cum afirma un politician britanic citat recent de presa locală. Însă, în loc să viziteze centrul Sofiei, vicepreşedintele UKIP a efectuat o vizită într-unul dintre cele mai mari cartiere locuite de romi, unde a fost primit cu interes şi cu o serie de plângeri despre condiţiile de viaţă deplorabile şi lipsa de locuri de muncă.

După vizită, parlamentarul britanic a comentat că asemenea condiţii nu ar trebui să existe în Europa şi că minorităţile trebuie să fie integrate. El a adăugat, citat Novinite.com, că este sigur că nu aceasta este imaginea Bulgariei, dar că este un fapt că asemenea locuri, pe care le-a comparat cu ghetourile din Africa de Sud, există într-o ţară membră a Uniunii Europene (UE).

Ulterior, Nuttall a evocat "realitatea politică" bulgară şi după ce Volen Siderov, liderul naţionalist al partidului Ataka (de extremă dreapta), a pătruns împreună cu mai mulţi susţinători în sala în care acesta susţinea o conferinţă de presă, strigând că parlamentarul britanic trebuie să ceară scuze întregului popor bulgar. Acest gest a provocat un schimb dur de replici între Siderov şi Binev, scrie site-ul.

Nuttall a spus că nu are de ce să ceară scuze, având în vedere că nu i-a atacat niciodată pe bulgari, ci doar a prezentat fapte. El a subliniat că "isteria imigraţiei" din Marea Britanie este alimentată de situaţia economică din ţara sa, insistând că britanicii se tem de toţi imigranţii, indiferent de unde vin, potrivit Novinite.com. În opinia lui Binev, nu bulgarii sunt problema, ci politicile celor aflaţi la putere, parlamentarul bulgar subliniind că preferă "adevărul dureros" spus de "prieteni ca Nuttall" "ipocriziei" liderilor bulgari şi UE, mai scrie site-ul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici