VIDEO Cât de mult s-a redus poluarea în Europa datorită pandemiei de coronavirus

Majoritatea statelor europene au impus restricţii cu privire la ieşitul din casă pentru a diminua răspândirea coronavirusului, astfel populaţia europeană nu a mai reuşit să se deplaseze, de cele mai multe ori, cu maşina, iar aerul a devenit mai respirabil.

6500 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cât de mult s-a redus poluarea în Europa datorită pandemiei de coronavirus

VIDEO Cât de mult s-a redus poluarea în Europa datorită pandemiei de coronavirus

Declinul uriaş al traficului rutier, călătoriilor aeriene şi a altor activităţi cu efecte dăunătoare mediului înconjurător, au dus la reducerea poluării în marile oraşe din întreaga Europă, relatează Agenţia Spaţială Europeană.

 
Directorul executiv al Agenţiei Spaţiale Europene, Hans Bruyninckx, a explicat că impactul restricţiilor legate de pandemie pe lângă faptul că avut efecte asupra calităţii aerului, este şi unul eşalonat.
 
În unele părţi ale Europei, nivelurile de poluanţi toxici din aer au fost reduse la jumătate. Acest efect pe termen scurt, poate părea pozitiv la prima veder, dar acesta avertizează că situaţia actuală nu este o soluţie.

"Abordarea problemelor legate de calitatea aerului pe termen lung necesită politici ambiţioase şi investiţii de perspectivă. Ca atare, actuala criză şi impacturile multiple aupra societăţii noastre funcţionează împotriva a ceea ce încercăm să obţinem, ceea ce reprezintă o tranziţie justă şi bine gestionată, către o societate rezistentă şi durabilă.", a spus Hans Bruyninckx, relatează CNN.

VIDEO MAI JOS: CUM ARĂTA SITUAŢIA POLUĂRII AERULUI DIN EUROPA ÎNTRE 2019-2020
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici