VIDEO | Erupţia vulcanului din Noua Zeelandă: Salvatorii mărturisesc că dezastrul le-a adus aminte de tragedia de la Cernobîl

Unul dintre paramedicii care au participat la operaţiunile de salvare de pe Insula Albă a comparat situaţia dezastruoasă cu imaginile din serialul „Cernobîl”, potrivit BBC.

1277 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Erupţia vulcanului din Noua Zeelandă: Salvatorii mărturisesc că dezastrul le-a adus aminte de tragedia de la Cernobîl

VIDEO | Mărturiile salvatorilor de pe Insula Albă. Dezastrul cauzat de erupţia vulcanului le-a adus aminte de Cernobîl

„Totul era acoperit de cenuşă”, a povestit Russel Clark despre momentul în care a aterizat pe insulă împreună cu ceilalţi salvatori, după cum arată BBC. Dezastrul lăsat în urmă de erupţie i-a trimis pe aceştia cu gândul la alte situaţii critice din trecut, devenite reprezentative pentru ideea de cataclism. Priveliştea era copleşitoare, asemănătoare cu imaginile din serialul „Cernobîl”, a mai spus Clark. 

Vulcanul de pe Insula Albă, sau Whakaari, a erupt luni după-amiază, la ora locală 14:30, aruncând în aer o coloană masivă de abur şi materiale piroclastice. Poliţia a informat că 47 de persoane se aflau pe insulă în momentul producerii tragediei: douăzeci şi patru dintre aceştia din Australia, nouă din Statele Unite, cinci din Noua Zeelandă, patru din Germania, doi din China şi Marea Britanie şi unul din Malaysia. Treisprezece persoane sunt considerate decedate, cinci dintre acestea fiind deja confirmate. 

Există o şansă de 50% ca vulcanul să erupă din nou în următoarele 24 de ore, chiar dacă echipamentele de monitorizare au arătat o reducere a activităţii seismice, scrie The Guardian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici