VIDEO | Oraşul Sydney, ameninţat de un incendiu de vegetaţie masiv: 300.000 de hectare, devastate de flăcări

Aproximativ o sută de incendii de vegetaţie afectează statul australian New South Wales, cel mai sever dintre acestea ameninţând oraşul Sydney, care toată săptămâna a fost acoperit de fum, potrivit postului BBC News.

464 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Oraşul Sydney, ameninţat de un incendiu de vegetaţie masiv: 300.000 de hectare, devastate de flăcări

VIDEO | Oraşul Sydney, ameninţat de un incendiu de vegetaţie masiv

Peste 2.000 de pompieri se luptă cu incendiile, în condiţiile în care intensitatea acestora a crescut în ultimele 24 de ore.

Începând din luna octombrie, incendiile de vegetaţie au provocat şase decese şi au distrus peste 700 de locuinţe în Australia.

 

 

 

Sydney, cel mai mare oraş din Australia, a fost toată săptămâna acoperit de fum, care a provocat o creştere a numărului de persoane cu probleme respiratorii.

Autorităţile au anunţat vineri că trei focare au fuzionat într-un "mega incendiu" la nord de Sydney, devastând peste 300.000 de hectare.

 

 

 

Multe incendii au mistuit zone întinse timp de mai multe săptămâni întregi, fiind alimentate de condiţiile uscate provocate de seceta severă care a afectat ţara, fenomen despre care meteorologii spun că este exacerbat de schimbările climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
incendiu,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici