Video VIDEO | Primele imagini cu MOMENTUL în care furgoneta a intrat în mulţime la Barcelona. Bilanţul victimelor atacurilor teroriste din Spania: 14 morţi şi 130 de răniţi

Numărul persoanelor rănite în urma atacurilor teroriste care au avut loc în oraşele Barcelona şi Cambrils a ajuns la 130, au anunţat vineri serviciile spaniole de urgenţă, relatează site-ul agenţiei Reuters. În total, 14 persoane au murit în cele două atacuri, o femeie rănită în Cambrils decedând vineri în jurul prânzului. Patru români se află printre răniţii.

5650 afișări

17 dintre răniţi se află în stare critică, iar alţi 30 au răni grave, a precizat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

O dubă a intrat în plin în pietonii pe Bulevardul La Rambla. Maşina a fost abandonată după o cursă de peste jumătate de kilometru în care a lovit toţi oamenii întâlniţi. 

Presa locală susţine că unul dintre atacatori a fost împuşcat mortal de poliţie, iar un altul a fost arestat. Autorităţile spaniole au anunţat că forţele de poliţie au ucis cinci suspecţi, în oraşul Cambrils, pentru a opri un al doilea atac terorist, la doar câteva ore după atentatul de la Barcelona.

Şapte persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au fost rănite, în cursul incidentului de la Cambrils, după ce atacatorii au intrat cu vehiculul într-un grup de persoane. Ulterior, centuri cu explozibil s-a dovedit a fi fost false.

Primele imagini din momentul în care duba teroriştilor a intrat în mulţime au fost făcute publice. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici