Viktor Orban promite continuarea planului de transformare a Ungariei

Premierul Viktor Orban, liderul formaţiunii conservatoare Fidesz, clasată pe primul loc în scrutinul din Ungaria, a promis că va continua transformarea Ungariei.

192 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban promite continuarea planului de transformare a Ungariei

Viktor Orban (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Alegătorii au spus 'da' sistemului nostru legal, inclusiv Constituţiei, noului model economic, bazat pe muncă, precum şi unui guvern format de un partid proeuropean", a declarat Orban într-o conferinţă de presă.

Partidul Fidesz a obţinut 44,54% din voturi în scrutinul parlamentar desfăşurat duminică, cu opt procente mai puţin decât în anul 2010. Alianţa ar obţine astfel 133 din totalul de 199 de locuri în noul Parlament, exact în pragul majorităţii de două-treimi.

"Partidul Fidesz a fost avantajat de legislaţia privind o campanie restrictivă, de acoperirea mediatică tendenţioasă şi de o campanie în care a dispărut separaţia între partidul de guvernământ şi stat", a declarat deputatul portughez Adao Silva, coordonatorul misiunii de observare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa. "Cu toate acestea, scrutinul a oferit dreptul la alegere şi a fost organizat în mod transparent şi eficient", adaugă Silva.

Fidesz devansează la distanţă alianţa de stânga, care şi-a recunoscut înfrângerea.

Partidul de extremă-dreapta Jobbik, care s-a făcut remarcat prin discursuri antisemite şi împotriva romilor, a obţinut un scor de 20,54%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici