Viktor Orban, reales premier al Ungariei de noul Parlament

Noul Parlament al Ungariei l-a reales pe populistul Viktor Orban, liderul alianţei conservatoare între Fidesz şi creştin-democraţi care a obţinut victoria în alegerile legislative din aprilie.

332 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban, reales premier al Ungariei de noul Parlament

Viktor Orban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Orban a fost ales cu 130 de voturi la 57.

Socialiştii şi membrii formaţiunii E-PM au votat împotriva realegerii premierului în exerciţiu, iar liderul liberalilor a anunţat că nu va vota deoarece nu cunoaşte, încă, programul de guvernare.

Într-un discurs susţinut după vot, Orban a declarat că "relaţiile economice şi politica unei naţiuni puternice" se vor afla în centrul politicii externe a Ungariei. El a declarat că politica guvernamentală a "deschiderii către est" va continua, Executivul căutând în continuare să-şi sporească influenţa economică în Bazinul carpatic.

Orban a mai spus că "claritatea, dialogul deschis şi gândirea îndrăzneaţă" vor fi caracteristicile politicilor Guvernului privind Europa.

Cel de-al treilea Guvern Orban va avea nouă miniştri, potrivit unei propuneri înaintate Parlamentului sâmbătă. Noile ministere sunt: Biroul premierului, ministerele de Interne, pentru Resurse Umane, Agriculturii, Apărării, Justiţiei, Economiei Externe şi Afacerilor Externe, Dezvoltării Naţionale şi Ministerul Economiei Naţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici