Viktor Orban: Ungaria este interesată de relaţii puternice şi stabile cu România

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, joi, la Satu Mare, că Ungaria este interesată de relaţii puternice şi stabile cu România şi că este nevoie de un sistem de consultări între Guvernul de la Budapesta şi UDMR.

334 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Ungaria este interesată de relaţii puternice şi stabile cu România

Viktor Orban: Ungaria este interesată de relaţii puternice şi stabile cu România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul Ungariei, Viktor Orban, care este şi liderul Fidesz, s-a întâlnit, joi, la Satu Mare, cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, discuţiile vizând în principal alegerile europarlamentare care vor avea loc duminică.

Premierul ungar a afirmat, la finalul întâlnirii, că a discutat cu Kelemen Hunor şi probleme de politică internă, în condiţiile în care UDMR este acum la guvernare.

"Bineînţeles că în discuţii am atins şi probleme de politică internă, UDMR devenind recent o formaţiune politică reprezentată în Guvernul României şi dorim ca UDMR să aibă succes în această muncă. Am discutat şi despre relaţiile dintre UDMR şi Guvernul Ungariei şi am căzut de acord că vom avea nevoie de un sistem de consultări într-un mod intensiv, frecvent şi de mare importanţă. Am discutat şi despre relaţiile guvernamentale româno-ungare şi am reafirmat poziţia mea, că Ungaria este interesată în relaţii stabile, puternice, în viitor, între cele două ţări şi cele două naţiuni", a spus Orban.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că relaţiile româno-maghiare sunt extrem de importante.

"În ceea ce priveşte relaţiile româno-maghiare, suntem convinşi că, din punct de vedere economic şi politic, o colaborare puternică între cele două guverne, între ministere, între diferite sectoare, este extrem de importantă şi vrem ca această colaborare să fie cât mai strânsă. Pentru că aşa cum avem un trecut şi un prezent comun, trebuie să proiectăm şi viitorul împreună. Din acest punct de vedere, noi, prin mijloacele guvernamentale şi nu numai, vom fi un factor important şi un actor important în ceea ce priveşte aceste relaţii. Sunt convins că în perioada următoare dialogul între Guvernul Ungariei şi UDMR va fi unul intens, aşa cum în perioada care a trecut s-a îmbunătăţit mult, şi sunt convins că vom contribui şi la îmbunătăţirea relaţiilor româno-maghiare", a arătat Kelemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici