Viktor Orban: Ungaria s-a orientat către o politică naţională. Marile putreri doresc să adune resursele de la celelalte popoare

Premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, că Ungaria s-a orientat, în ultimii trei ani, către o politică naţională, axată pe valorificarea potenţialului intern, pentru a nu se afla printre "marii perdanţi" ai schimbărilor de după 1990.

1781 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Ungaria s-a orientat către o politică naţională. Marile putreri doresc să adune resursele de la celelalte popoare

Viktor Orban: Ungaria s-a orientat către o politică naţională. Marile putreri doresc să adune resursele de la celelalte popoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Viktor Orban a afirmat că, în perioada 1989 -1990, s-au produs schimbări nu numai că la nivelul unor ţări, ci la "întreg sistemul în care oamenii trăiesc pe mapamond".

În acest context, a spus Orban, marile putreri şi-au "utilizat resursele şi puterea pentru a acapara, cumva, resursele mondiale, cu ţelul de a disemina culturi şi idealuri".

"Care sunt resursele pe care marile puteri doresc să le adune de la celelalte popoare? Resurse de materii prime, omul - resursa bilogică, marile puteri doresc să-şi crească populaţia, au nevoie de calitate, de cele mai bune creiere şi puteţi observa că în SUA universităţile sunt un centru pentru aceşti oameni de ştiinţă", a spus premierul ungar.

Viktor Orban a mai spus că politica naţională, axată pe resursele şi valorificarea potenţialului intern a apărut tocmai din necesitatea Ungariei de a se opune acestor tendinţe de monopol şi pentru a-şi păstra "suveranitatea" economică.

"Problematica strategiei naţionale a Ungariei este să putem utiliza resursele proprii. Vom putea sau vom fim unul dintre marii perdanţi de după 1990? Vom pierde sau vom câştiga?!", a spus Orban.

El a afirmat că Guvernul Ungariei s-a concentrat şi pe scăderea datoriei de stat, care a ajuns în prezent la 79 la sută, iar intenţia este de a o achita în cursul verii.

Premierul ungar a mai spus că un alt obiectiv al Guvernului de la Budapesta este să consolideze capitalul autohton.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat, sâmbătă, la lucrările Universităţii de Vară "Balvanyos".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici