Violenţă economică. Regimul impus de un bărbat soţiei sale: un duş o dată pe săptămână şi două bucăţi de hârtie igienică

  • Un bărbat din Bologna îşi obliga soţia să facă duş doar o dată pe săptămână şi să rupă doar două bucăţi de hârtie igienică.
  • Soţul a fost condamnat la Curtea de Casaţie pentru că impunea un stil de viaţă inacceptabil soţiei.
5320 afișări
Imaginea articolului Violenţă economică. Regimul impus de un bărbat soţiei sale: un duş o dată pe săptămână şi două bucăţi de hârtie igienică

Un duş o dată pe săptămână şi două bucăţi de hârtie igienică. Soţ condamnat

Curtea de Casaţie din Italia a confirmat condamnarea unui soţ care, timp de ani de zile, şi-a forţat soţia să facă economii drastice.

Cuplul care locuia în Bologna nu avea probleme economice, însă bărbatul crease un climat în casă care impunea soţiei sale sacrificii chiar şi în ceea ce priveşte cheltuielile obişnuite, relatează TGcom.24.

Soţia nu avea voie nici măcar să aleagă unde îşi făcea cumpărăturile, ci soţul ei - obsedat de economisirea banilor - era cel care decidea unde şi când putea merge la cumpărături. Alegea doar magazine cunoscute drept ieftine. Singurele produse permise în casă erau cele cumpărate „la ofertă”, iar la masă cuplul folosea un singur tacâm şi o singură farfurie.

Abuzul bărbatului asupra soţiei sale a mers atât de departe încât i-a fost imposibil să aibă grijă chiar şi de ea însăşi. Femeia a povestit că a fost obligată să folosească "doar două bucăţi de hârtie igienică" la fiecare ocazie când avea nevoie, să strângă ap într-un lighean după duş, "pe care îl putea face doar o dată pe săptămână".

Cuplul avea două salarii, aşa că nu trecea prin greutăţi economice. În hotărâre - după cum relatează cotidianul Il Messaggero - judecătorii explică faptul că este legal ca un cuplu să stabilească "un stil de viaţă marcat de economii”, dar nu poate fi vorba de o impunere.

Femeia s-a simţit obligată să ascundă chitanţele dacă lua ceva fără ştirea soţului ei, să ceară ajutorul prietenelor pentru a masca achiziţiile. Dacă bărbatul o surprindea încălcând regulile, o insulta, iar la un moment dat, după ce a văzut-o aruncând un şerveţel de hârtie, ar fi dus-o la coşul de gunoi pentru a-l recupera.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici