Violenţe în Brazilia, în pofida unei scăderi a tarifului la transporturile în comun

Confruntări au opus miercuri seara manifestanţi şi poliţişti la Niteroi, la Golful Rio, în pofida faptului că autorităţile au anunţat cu puţin timp înaintea producerii acestor violenţe, o scădere a tarifului la transporturile în comun.

365 afișări
Imaginea articolului Violenţe în Brazilia, în pofida unei scăderi a tarifului la transporturile în comun

Violenţe în Brazilia, în pofida unei scăderi a tarifului la transporturile în comun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creşterea acestor tarife a aprins, în urmă cu zece zile, scânteia frondei care cuprinde Brazilia, în plină Cupă a Confederaţiilor de fotbal, în perioada 15-30 iunie.

Poliţişti de elită, purtând scut, au tras cu gaze lacrimogene asupra unui grup de manifestanţi care încercau să blocheze un pod de aproximativ 15 kilometri ce asigură legătura între Rio de Janeiro şi Niteroi, a constatat un fotograf AFP.

Manifestanţi au răsturnat un autobuz, au vandalizat vitrine ale unor agenţii bancare, după care au ridicat baricade din lemn, cărora le-au dat foc cu scopul de a menţine poliţia la distanţă, potrivit fotografului.

La manifestaţie au participat peste 7.000 de persoane, potrivit poliţiei, majoritatea reuniţi paşnic în faţa primăriei.

Însă un grup de 200-300 de protestatari s-a deplasat până la staţia de feribot, comiţând aceste violenţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici