VIOLENŢE în Egipt: Un mort şi 30 de răniţi în confruntările dintre susţinătorii şi contestatarii lui Mohamed Morsi

O persoană a fost ucisă şi alte 30 rănite, joi seara, în timpul ciocnirilor între susţinătorii şi contestatarii preşedintelui islamist Mohamed Morsi, în Egipt, ultimul episod al tulburărilor din această ţară profund divizată, potrivit Ministerului Sănătăţii.

220 afișări
Imaginea articolului VIOLENŢE în Egipt: Un mort şi 30 de răniţi în confruntările dintre susţinătorii şi contestatarii lui Mohamed Morsi

Mohamed Morsi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul citat de agenţia oficială MENA a anunţat moartea unei persoane şi rănirea altor 30 în confruntările de joi seara din guvernoratul Ash-Sharqiya, în nordul ţării.

Potrivit MENA, au avut loc confruntări între susţinătorii şi adversarii preşedintelui Morsi în faţa sediului Partidului Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), aripa politică a Fraţilor Musulmani, din care provine Morsi.

PLJ a anunţat pe pagina sa de Facebook că persoana decedată este unul dintre membrii săi.

Aceste ciocniri au loc pe fondul tensiunilor din ţară înaintea unei mobilizări masive împotriva lui Morsi, prevăzută pentru 30 iunie, ziua aniversară a învestiturii sale, opoziţia acuzându-l pe preşedintele islamist că acaparează puterea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici