VIOLENŢELE din EGIPT: Berlinul cere o anchetă din partea unei autorităţi independente

Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a cerut luni ca o "autoritate independentă" să iniţieze o anchetă rapidă privind violenţele din Egipt, în urma cărora au murit 51 de susţinători ai lui Morsi.

103 afișări
Imaginea articolului VIOLENŢELE din EGIPT: Berlinul cere o anchetă din partea unei autorităţi independente

VIOLENŢELE din EGIPT: Berlinul cere o anchetă din partea unei autorităţi independente (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Noi cerem din partea unei autorităţi independente clarificări rapide privind evenimentele de astăzi", a subliniat şeful diplomaţiei într-un comunicat.

Ministrul de Externe a menţionat "marea îngrijorare" a Germaniei faţă de violenţele tot mai frecvente din Egipt.

"Noi îndemnăm toate forţele implicate să acţioneze într-un mod cugetat şi să renunţe la violenţă sub orice formă", a adăugat Westerwelle.

Cel puţin 51 de persoane au fost ucise luni dimineaţă în timpul unei manifestaţii a susţinătorilor lui Mohamed Morsi, fostul preşedinte islamist, ales în iunie 2012 şi demis de către armată, potrivit unui oficial al serviciilor de urgenţă. Fraţii Musulmani au numit aceste violenţe drept "masacru".

Uniunea Europeană a subliniat că analizează posibilitatea de modificare a ajutorului acordat Egiptului şi a condamnat violenţele din stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici