Violenţele din Mexic, scăpate de sub control: Peste 10.000 de persoane, ucise în 2011 în incidente legate de traficul de droguri

Mai mult de 10.000 de persoane au fost ucise în Mexic în primele nouă luni ale anului 2011 în incidente care au legătură cu traficul de droguri, conform unei statistici publicate duminică de cotidianul Reforma.

924 afișări
Imaginea articolului Violenţele din Mexic, scăpate de sub control: Peste 10.000 de persoane, ucise în 2011 în incidente legate de traficul de droguri

Peste 10.000 de persoane, ucise în Mexic în 2011 în incidente legate de traficul de droguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jumătate dintre asasinate au avut loc în numai patru dintre statele federale mexicane, potrivit ziarului.

Cele mai multe crime au fost înregistrate în statele Chihuahua (1.567 de asasinate) şi Nuevo Leon (1.418), aflate la graniţa cu Statele Unite, urmate de statele Guerrero (1.348) şi Sinaloa (1.080), aflate pe litoralul Pacificului.

Autorităţile mexicane nu au publicat încă statistici oficiale privind numărul de decese legate de traficul de droguri şi crima organizată în 2011.

Mexicul se confruntă cu o intensificare a violenţelor, ca urmare a confruntărilor dintre cartelurile drogurilor, dar şi a ofensivei militare declanşate în decembrie 2006 de autorităţi, soldată cu peste 41.000 de morţi în cinci ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici