Viviane Reding va propune renunţarea la procedura de infringement împotriva Parisului

Comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, va propune Comisiei Europene să renunţe la procedura de infringement împotriva Parisului pentru modificarea legislaţiei sale cu privire la libera circulaţie a cetăţenilor europeni, a anunţat marţi o sursă europeană.

21 afișări
Imaginea articolului Viviane Reding va propune renunţarea la procedura de infringement împotriva Parisului

Viviane Reding va propune renunţarea la procedura de infringement împotriva Parisului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reding consideră "suficiente" garanţiile aduse la sfârşitul săptămânii trecute de Paris, la cererea Bruxelles-ului, pentru modificarea legislaţiei sale naţionale în scopul unei mai bune aplicări a normelor europene din 2004 cu privire la libertatea de circulaţie a cetăţenilor europeni, potrivit sursei citate.

"Lucrările de evaluare a răspunsului francez s-au încheiat, iar Reding a ajuns la concluzia că acesta corespunde cererilor Comisiei", a precizat sursa citată.

Decizia finală revine întregii Comisii, care se va reuni în jurul orei 13.30 (14.30 ora României). Aceasta urmează să fie anunţată în cursul după-amiezii.

Dar rezultatul nu mai lasă, în prezent, loc de îndoială deoarece Reding era cea mai virulentă din cadrul Executivului UE în criticile sale la adresa Franţei.

Textul din 2004 impune garanţii procedurale stricte pentru cetăţenii repatriaţi, cum a fost cazul romilor români şi bulgari care au fost nevoiţi să părăsească Franţa începând din august.

În schimb, Reding intenţionează să îşi continue ancheta pe un alt plan şi anume cel al suspiciunilor de discriminare a romilor în timpul expulzărilor din august, potrivit sursei citate.

Totuşi, în această privinţă nu a fost invocată nicio ameninţare cu procedura de infringement, iar intenţia CE este de a aplana conflictul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici