Vlad Filat, bruscat de pensionarii care protestează la Chişinău

Prim-ministrul moldovean Vlad Filat a fost bruscat vineri, când a ieşit din clădirea Guvernului pentru a discuta cu pensionarii care protestează în Chişinău faţă de pensiile prea mici şi majorările de tarife aprobate în septembrie de Consiliul municipal, relatează Info-Prim Neo, în pagina online.

16 afișări
Imaginea articolului Vlad Filat, bruscat de pensionarii care protestează la Chişinău

Vlad Filat, bruscat de pensionarii care protestează la Chişinău (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mitingul pensionarilor este organizat de Maia Laguta, preşedintele organizaţiei neguvernamentale Salvgardare.

Protestatarii cer Guvernului pensii mai mari şi să intervină pentru anularea majorărilor de tarife aprobate în luna septembrie de către Consiliului municipal Chişinău (CMC).

Maia Laguta a justificat acţiunea pensionarilor prin faptul că aceştia "sunt flămânzi şi s-au săturat să umble pe drumuri după promisiuni fără rost".

După discuţia pe care a avut-o cu Vlad Filat, Maia Laguta a spus că se va întoarce la premier luni, cu documente care să confirme că majorările operate de CMC nu sunt justificate.

Privind majorarea pensiilor, Filat a precizat că bugetul statului este în proces de elaborare pentru anul viitor şi că unele decizii vor fi ajustate.

Pensionarii din Chişinău au organizat până în prezent peste zece demonstraţii împotriva majorării tarifelor la apă şi transport şi împotriva măsurii de excludere a pensionarilor din categoria persoanelor care circulă gratuit cu mijloacele de transport în comun.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici