Vladimir Putin: Bolivia este aproape de haos

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi că situaţia din Bolivia este aproape haotică şi că s-a creat un vid de putere după demisia lui Evo Morales din funcţia de preşedinte, informează site-ul agenţiei Reuters.

2310 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Bolivia este aproape de haos

Vladimir Putin: Bolivia este aproape de haos

Aflat la Brasilia, cu ocazia summit-ului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, n.r.), Putin a declarat că speră că noul preşedinte al ţării va continua colaborarea cu Moscova.

„Bolivia se află într-o situaţie în care nu există niciun fel de autoritate. Ţara este aproape de haos”, a spus liderul de la Kremlin.

Moscova are interese economice în Bolivia, ţară în care agenţia nucleară de stat a Rusiei construieşte o centrală nucleară. Evo Morales a mers în iunie la Moscova, unde a discutat cu Vladimir Putin despre o eventuală cooperare între cele două ţări în sectorul gazelor naturale şi al litiului.

Tot joi, Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a informat că Moscova este dispusă să colaboreze cu preşedintele interimar al Boliviei, însă a atras atenţia asupra lipsei de cvorum în Parlament atunci când Jeanine Áñez a preluat mandatul.

Jeanine Áñez, membră a Senatului Boliviei, s-a proclamat marţi preşedinte interimar al ţării, în pofida lipsei cvorumului în Congres, cauzat de decizia membrilor partidului fostului preşedinte, Evo Morales, de a boicota şedinţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici