Vladimir Putin bolnav? Premierul nipon anulează o vizită. Kremlinul neagă informaţiile

Premierul japonez, Yoshihiko Noda, a fost nevoit să îşi anuleze o vizită prevăzută în Rusia "din cauza sănătăţii" preşedintelui rus, Vladimir Putin, a anunţat vineri o sursă guvernamentală niponă şi presa.

574 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin bolnav? Premierul nipon anulează o vizită. Kremlinul neagă informaţiile

Vladimir Putin bolnav? Premierul nipon anulează o vizită. Kremlinul neagă informaţiile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sănătatea lui Putin a făcut obiectul unor speculaţii timp de mai multe săptămâni, după ce preşedintele şi-a anulat numeroase vizite în Rusia şi în străinătate, aparent din cauza unei agravări a unei probleme mai vechi la coloana vertebrală.

Noda intenţiona să meargă în Rusia în decembrie, fără o dată precisă, şi să aibă o întâlnire cu Putin, dar a fost nevoit să îşi anuleze vizita, a anunţat Guvernul nipon.

Potrivit agenţiei Jiji, premierul a explicat vineri motivele acestei anulări primarului oraşului Nemuro (în nordul Japoniei), venit la Tokyo pentru a discuta cu el despre problema insulelor Kurile, pe care Japonia le reclamă Rusiei sub numele de Teritoriile de Nord.

În cadrul acestei întrevederi, Noda a explicat că vizita sa în Rusia a fost anulată din cauza "stării de sănătate" a lui Putin, a declarat primarul, Shunsuke Hasegawa, citat de agenţia de presă.

O sursă guvernamentală a confirmat pentru AFP că anularea vizitei lui Noda a fost decisă la solicitarea Moscovei. "Partea rusă a informat Japonia în legătură cu dorinţa sa de a amâna întâlnirea, evocând o suferinţă a lui Putin", a explicat sursa citată.

Un purtător de cuvânt allui Noda nu a vrut să comenteze aceste informaţii.

Potrivit unui comunicat difuzat miercuri de Kremlin, Putin merge luni în Turcia, unde va avea întrevederi pe teme-cheie de pe scena internaţională, cum ar fi situaţia din Orientul Mijlociu.

Kremlinul neagă informaţiile privind starea de sănătate a lui Putin

Totuşi, Kremlinul a negat, vineri, informaţiile potrivit cărora vizita premierului nipon ar fi fost amânată din cauza stării de sănătate a preşedintelui Vladimir Putin.

"Nu fusese stabilită data exactă a vizitei", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Dmitri Peskov.

Într-un interviu acordat ziarului Komsomolskaia Pravda, Peskov a subliniat că preşedintele îşi desfăşoară activitatea normal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici