Vladimir Putin cere implementarea de măsuri pentru "protejarea" reţelelor cibernetice ruse

Preşedintele rus, Vladimir Putin, consideră "absolut necesară" elaborarea de măsuri destinate "protejării" reţelelor cibernetice ruse, excluzând însă impunerea unui "control total" al statului în mediile online.

137 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin cere implementarea de măsuri pentru "protejarea" reţelelor cibernetice ruse

Vladimir Putin cere implementarea de măsuri pentru "protejarea" reţelelor cibernetice ruse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prezent, este absolut necesar să elaborăm şi să punem în aplicare măsuri suplimentare pentru protejarea spaţiului cibernetic rus", a declarat Putin în cadrul unei reuniuni a Consiliului rus pentru Securitate.

"Nu avem intenţia de a restricţiona accesul la Internet sau de a-l plasa total sub controlul statului", a subliniat Putin.

"Trebuie să îmbunătăţim securitatea site-urilor Internet utilizate de structuri politice pentru a exclude orice ingerinţă ilegală asupra informaţiilor confidenţiale", a insistat Putin.

Preşedintele rus a denunţat tentativele anumitor ţări de a "profita de poziţiile dominante asupra spaţiului cibernetic global pentru a atinge obiective economice, politice şi militare", o referire la Statele Unite.

"Numărul atacurilor cibernetice asupra site-urilor ruse a crescut în ultima perioadă, în special în ultimele şase luni", în contextul crizei din Ucraina şi al anexării Crimeei, a explicat Putin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici