Vladimir Putin este cel mai eficient agent de recrutare pentru UE, afirmă primarul Londrei

Primarul Londrei, Boris Johnson, apreciază că acţiunile tot mai agresive ale Rusiei conduse de Vladimir Putin la graniţa de est a Europei sunt cel mai bun "agent de recrutare pentru Bruxelles", ajutând unele ţări ca Polonia să-şi consolideze relaţia cu Uniunea Europeană.

342 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin este cel mai eficient agent de recrutare pentru UE, afirmă primarul Londrei

Preşedintele rus Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anexarea Crimeei de către Rusia şi sprijinul acordat de ruşi separatiştilor din Ucraina ajută la consolidarea relaţiilor unor state ca Polonia cu UE, scrie Boris Johnson, într-un articol publicat de The Daily Telegraph în ediţia electronică.

"Polonezii se uită la Rusia astăzi, se uită la Vladimir Putin, şi desigur că vor să se îngroape cât mai adânc la pieptul mângâietor al unei Europe conduse de Germania", adaugă primarul Londrei.

"Acesta nu este ultimul argument, desigur. Noi, euroscpeticii, putem spune Poloniei că garanţiile de securitate ale UE nu valorează aproape nimic şi că protecţia va veni din partea NATO şi a Americii", continuă acesta. "Ar trebui să fie posibil să-i convingem pe prietenii noştri de la Varşovia că UE poate fi îmbunătăţită dramatic", mai afirmă Johnson.

"Putem câştiga această argumentaţie, dar ar fi util să începem orice negociere de acest fel prin a înţelege cum gândesc şi simt prietenii noştri. În cazul Poloniei, trebuie să acceptăm - fie că este logic sau nu - că Putin este în prezent cel mai eficient agent de recrutare pentru Bruxelles", conchide primarul Londrei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici