Vladimir Putin justifică decizia de a candida la preşedinţie, asemănându-se cu Roosevelt şi de Gaule

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a justificat, luni, intenţia sa de a candida la preşedinţie, comparându-se cu Roosevelt şi de Gaulle şi afirmând că a luat măsuri solide într-o ţară care "atârnă de un fir".

194 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin justifică decizia de a candida la preşedinţie, asemănându-se cu Roosevelt şi de Gaule

Vladimir Putin justifică decizia de a candida la preşedinţie, asemănându-se cu Roosevelt şi de Gaule (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aş evita să spun că situaţia nu poate fi mai rea. Este suficient să luăm două-trei măsuri eronate şi totul s-ar prăbuşi atât de rapid că nici nu ne-am dat seama. Totul atârnă de un fir", a spus Putin.

"În condiţiile în care ne confruntăm cu ameninţări enorme, precum însăşi existenţa statului, atunci trebuie să mai strângem şuruburile, ca să o spun franc, şi să introducem mecanisme dure, în special la nivel politic", adaugă premierul Rusiei.

Putin a dat câteva exemple de oameni politici care au rămas mult timp la putere în perioade de criză, precum generalul francez Charles de Gaulle, cancelarul german Helmut Kohl sau preşedintele american Franklin Roosevelt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici