Vladimir Putin lansează acuzaţii la adresa Occidentului cu privire la cel de-al Doilea Război Mondial

Preşedintele Vladimir Putin a acuzat Occidentul de revizionism pentru încercările de „a insulta” Rusia prin rescrierea istoriei celui de-al doilea război mondial, în timp ce Moscova se pregăteşte pentru parada din Piaţa Roşie, care marchează victoria sovietică, eveniment amânat din cauza coronavirului.

2395 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin lansează acuzaţii la adresa Occidentului cu privire la cel de-al Doilea Război Mondial

Vladimir Putin lansează acuzaţii la adresa Occidentului cu privire la cel de-al Doilea Război Mondial

Într-un editorial în „The National Interest”, o publicaţie conservatoare din SUA, Putin a avertizat asupra „revizionismului istoric”, afirmând că minimizarea rolului Uniunii Sovietice în cel de-al doilea război mondial a ajutat la subminarea ordinii mondiale actuale, scrie AFP.

„În unele declaraţii oficiale care comemorează 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial se menţionează toţi participanţii la coaliţia anti-Hitler, cu excepţia Uniunii Sovietice”, s-a plâns el.

Se estimează că 27 de milioane de militari şi civili ruşi au fost ucişi în al doilea război mondial, iar triumful Armatei Roşii este o sursă de mândrie naţională în Rusia.

Putin s-a arătat deranjat de rezoluţia Parlamentului European, din 2019, în care se menţiona că Pactul Molotov-Ribbentrop din 1939 dintre Germania lui Hitler şi Uniunea Sovietică a lui Stalin, două regimuri totalitare, unul nazist, unul comunist, şi împărţirea Europei în zone de influenţă, a deschis calea către cel de-al doilea război mondial.

„Cred că este inacceptabil să egalăm eliberătorii cu ocupanţii”, a scris el.

Putin a învinovăţit puterile occidentale şi Polonia, în special, pentru diverse tratate semnate cu Germania nazistă înainte de a începe conflictul în 1939.

„Nu ştim dacă există„ protocoale ”secrete sau anexe la acorduri ale mai multor ţări cu naziştii”, a scris Putin.

Articolul a fost publicat vineri în ziarul de stat Rossiiskaya Gazeta. Putin a spus că intenţionează să scrie un articol despre moştenirea celui de-al doilea război mondial încă de anul trecut.

Sub Putin, victoria din Al Doilea Război Mondial a dominat din ce în ce mai mult retorica publică, iar criticii l-au acuzat că încearcă să folosească istoria pentru a-i spori puterea personală.

Miercuri, pe 24 iunie, Rusia urmează să organizeze o paradă militară masivă pe Piaţa Roşie, după ce a fost amânată din cauza coronavirusului.

Articolul, în care a lăudat şi „dezinteresul” şi „patriotismul (şi) dragostea pentru casa lor” a ruşilor - a apărut, de asemenea, înaintea unui vot naţional de la 1 iulie, care ar putea prelungi puterea şefului de la Kremlin până în 2036.

De asemenea, Putin a reluat un apel către membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a organiza un summit pentru a aborda provocări, inclusiv securitatea globală şi pandemia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici