Vladimir Putin reacţionează DUR după condamnarea Mariei Butina, tânăra acuzată de SPIONAJ în Statele Unite: "Pentru a nu părea ridicoli, i-au dat o sentinţă de 18 luni"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că decizia de condamnare a fostei agente ruse Maria Butina la un an şi jumătate de închisoare este „revoltătoare”, potrivit Reuters.

4134 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin reacţionează DUR după condamnarea Mariei Butina, tânăra acuzată de SPIONAJ în Statele Unite: "Pentru a nu părea ridicoli, i-au dat o sentinţă de 18 luni"

Vladimir Putin reacţionează DUR după condamnarea Mariei Butina, tânăra acuzată de SPIONAJ în Statele Unite: "Pentru a nu părea ridicoli, i-au dat o sentinţă de 18 luni"

El a mai spus că decizia de a o condamna pe Butina este o încercare a justiţiei americane de a salva aparenţele. „Nu este clar pentru ce au condamnat-o, ce infracţiune a comis. Este un exemplu clar de salvare a aparenţelor. Au trimis-o la închisoare, dar nu putea fi acuzată de nimic, aşa că, pentru a nu părea ridicoli, i-au dat o sentinţă de 18 luni pentru a arăta că este, totuşi, vinovată de ceva. Decizia este revoltătoare!”, a declarat Vladimir Putin, care se află într-o vizită oficială la Beijing.

Maria Butina, o fostă agentă rusă acuzată de infiltrare în grupuri politice cu scopul de a influenţa politicile americane, a fost condamnată la 18 luni de închisoare de către un tribunal federal din Statele Unite.

Maria Butina, care a fost reţinută vara trecută, a recunoscut că a conspirat pentru a acţiona ca un agent pentru Rusia. În luna decembrie aceasta a început să coopereze cu autorităţile americane.

Procurorii nu consideră acţiunile ei un spionaj tradiţional, însă sunt îngrijoraţi că aceasta reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Ambasada rusă la Washington a răspuns la sentinţă, spunând despre Butina că este „un prizonier politic, o victimă a provocărilor serviciilor speciale şi folosirii arbitrare a legislaţiei de către SUA”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici