Vladimir Putin: Rusia nu are o relaţie specială cu Siria

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, afirmă că Rusia "nu are nicio relaţie specială cu Siria", justificând folosirea dreptului de veto în Consiliul de Securitate ONU printr-o poziţie de principiu în contextul unui "război civil".

197 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia nu are o relaţie specială cu Siria

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu avem nicio relaţie specială cu Siria. Avem o poziţie de principiu asupra modului în care abordăm aceste conflicte şi nu ne pronunţăm în favoarea unei părţi sau a alteia", a spus Putin într-un interviu acordat presei străine.

"Principiul constă în a nu încuraja un conflict armat şi a constrânge părţile să revină la masa negocierilor şi să încheie un armistiţiu. Ce se întâmplă acolo este un război civil. Obiectivul nostru este ca sirienii înşişi să găsească soluţii", adaugă Putin.

Întrebat de un jurnalist dacă Bashar Al-Assad are şanse să reziste mişcării de contestare, Putin a răspuns: "Nu ştiu nimic şi nu pot face astfel de aprecieri".

Siria este considerată un aliat al Rusiei, ţară care exportă armament regimului de la Damasc.

"Nu ştiu câte arme vindem în Siria. Avem însă interese economice în Siria, dar categoric nu mai multe decât Marea Britanie sau altă ţară din Europa. În plus, când Al-Assad a devenit preşedinte, s-a dus prima dată în Franţa, în Marea Britanie şi în alte ţări. A venit la Moscova abia la trei ani după ce devenise preşedinte", a reaminitit Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici