Vladimir Putin, vânătorul de comori submarine. Premierul a găsit două amfore antice la Atlantisul rusesc - VIDEO

Premierul rus Vladimir Putin, cunoscut pentru interesul său în aventuri exotice, nu a putut rezista tentaţiei de a se transforma în vânător de comori submarine, în timpul unei vizite la şantierul arheologic de la Fanagoria, un oraş antic din sudul Rusiei, relatează Russia Today.

428 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, vânătorul de comori submarine. Premierul a găsit două amfore antice la Atlantisul rusesc - VIDEO

Premierul rus a găsit două amfore antice la Fanagoria

Putin şi-a pus un costum de scafandru şi s-a scufundat în Golful Taman, iar spre surpriza tuturor a reuşit să găsească două amfore antice datând din secolul al VI-lea. El a spus că a putut vedea la o adâncime de aproximativ doi metri, marea fiind calmă, iar apa transparentă.

Arheologul-şef i-a explicat că amforele se spărgeau destul de frecvent, în timpul încărcării şi descărcării corăbiilor, în antichitate, iar marinarii le aruncau pur şi simplu în mare.

Oraşul Fanagoria, fondat cu aproximativ 2.550 de ani în urmă, este cel mai mare sit antic din Rusia. Din motive necunoscute, a fost abandonat, la sfârşitul secolului al IX-lea, motiv pentru care arheologii îl numesc "Atlantisul rusesc".

Putin a sugerat că excavaţia ar trebui să devină un muzeu submarin, o atracţie, în opinia sa, pentru vizitatori din întreaga lume. De asemenea, el le-a mărturisit jurnaliştilor că a fost pentru a treia oară, în viaţa sa, când a efectuat o scufundare. Înotatul în costum de scafandru este mult mai interesant decât scufundarea cu submarinul, a apreciat acesta. Putin s-a referit, astfel, la scufundarea sa, în 2009, la bordul unui submersibil special, Mir-1, în Lacul Baikal.

În afară de scufundări la mare adâncime, Putin a mai experimentat vânătoarea de balene, patinajul artistic, a condus bolizi de F1 şi a participat la stingerea unor incendii de pădure.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici