Volodimir Zelenski afirmă că orice eventual acord de pace cu Rusia va trebui supus unui referendum

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, luni seară, că orice eventual acord de pace cu Rusia va trebui supus aprobării de către cetăţenii ucraineni printr-un referendum.

5527 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski afirmă că orice eventual acord de pace cu Rusia va trebui supus unui referendum

Sursa foto: MediafaxFoto

"Eu le-am explicat grupurilor de negociatori: când vorbiţi despre toate modificările cuprinse într-un eventual viitor acord, despre modificări istorice, vom ajunge la un referendum. Cetăţenii vor trebui să se pronunţe asupra anumitor tipuri de compromisuri", a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu acordat publicaţiei ucrainene Suspilne, conform postului Sky News şi cotidianului The Times of Israel.

Volodimir Zelenski a reafirmat necesitatea de a se întâlni cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. "Cred că, fără o asemenea întâlnire, este imposibil să înţelegem deplin ce sunt dispuşi să facă ruşii pentru oprirea acestui război", a subliniat Zelenski, citat de cotidianul Le Monde.

Volodimir Zelenski a afirmat în mai multe rânduri că vrea o întrevedere directă cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru oprirea conflictului militar.

Însă Kremlinul a transmis luni că, deocamdată, nu se pune problema unui summit Rusia-Ucraina. "Nu există nimic stabilit clar, niciun acord care să poată fi definitivat", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Interfax şi de publicaţia Der Spiegel. Dmitri Peskov a subliniat că este necesară avansarea negocierilor. "Cei care au această posibilitate trebuie să îşi folosească influenţa asupra Kievului pentru ca negociatorii ucraineni să aibă o atitudine constructivă la negocieri", a insistat Dmitri Peskov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici