Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe Joe Biden şi Xi Jinping să participe la conferinţa pentru pace din Elveţia

Volodimir Zelenski a făcut duminică apel la preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi la preşedintele Chinei, Xi Jinping, să se alăture unui viitor summit de pace, în timp ce Ucraina se străduieşte să respingă atacurile neîncetate ale Rusiei.

1255 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe Joe Biden şi Xi Jinping să participe la conferinţa pentru pace din Elveţia

Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe Joe Biden şi Xi Jinping să participe la conferinţa pentru pace din Elveţia

Forţele ruse au avansat în ultimele săptămâni pe câmpul de luptă şi au intensificat atacurile aeriene asupra oraşelor, iar Kievul speră că reuniunea din iunie din Elveţia va duce la o creştere a presiunii internaţionale asupra liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, relatează Reuters.

Într-un videoclip în limba engleză înregistrat în interiorul unei tipografii distruse joi într-un atac aerian rusesc asupra Harkovului, Zelenski a declarat că summitul va "arăta cine din lume vrea cu adevărat să pună capăt războiului".

"Fac apel la liderii lumii care sunt încă deoparte de eforturile globale ale Summitului Global pentru Pace - la preşedintele Biden, liderul Statelor Unite, şi la preşedintele Xi, liderul Chinei", a spus el.

"Vă rog, arătaţi-vă leadershipul în avansarea păcii - pacea reală şi nu doar o pauză între lovituri", a adăugat Zelenski.

Rusia a declarat că nu vede rostul conferinţei de pace, la care Moscova nu este invitată.

Comentariile lui Zelenski au venit la două zile după ce Reuters a relatat că Putin ar vrea o încetare a focului negociată care să recunoască liniile actuale frontului.

Zelenski şi susţinătorii Ucrainei spun că o încetare a focului va ajuta Rusia să se reînarmeze şi să se regrupeze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici