Voronin vrea ca UE să elimine vizele pentru cetăţenii moldoveni

R. Moldova propune Uniunii Europene să elimine vizele pentru cetăţenii moldoveni, a declarat vineri preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, la încheierea unei întrevederi, la Chişinău, cu Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă, Javier Solana, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Voronin vrea ca UE să elimine vizele pentru cetăţenii moldoveni

Voronin vrea ca UE să elimine vizele pentru cetăţenii moldoveni (Imagine: Mediafax Foto)

"Cerem ca cetăţenilor Republicii Moldova să li se acorde libertarea de a circula în cadrul Uniunii Europene", a declarat Voronin.

Potrivit BASA-press, Solana a declarat că UE va examina cât mai curând posibilitatea ca cetăţenii moldoveni să poată circula liber în ţările europene, la solicitarea preşedintelui Voronin, care vrea ca această posibilitate să fie analizată în regim de urgenţă.

De asemenea, Solana a cerut ca în Comisia de stat pentru elucidarea evenimentelor de la 7-8 aprilie, a cărei primă şedinţă a avut loc vineri, să fie incluşi şi reprezentanţi ai opoziţiei şi ai UE, pentru a îmbunătăţi situaţia în acest sens.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat şi despre relaţiile UE- R. Moldova, situaţia din R. Moldova până şi după 7 aprilie, precum şi despre participarea Chişinăului la summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc la 7 mai, la Praga.

Javier Solana s-a aflat vineri într-o vizită scurtă la Chişinău, la invitaţia preşedintelui în exerciţiu, Vladimir Voronin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici