Vulcanul de pe insula spaniolă La Palma continuă să erupă

  • Un sfârşit imediat al erupţiei vulcanice care a provocat haos pe insula spaniolă La Palma de când a început, în urmă cu aproximativ o lună, nu se întrevede, a declarat duminică preşedintele Insulelor Canare, citat de Reuters.
3299 afișări
Imaginea articolului Vulcanul de pe insula spaniolă La Palma continuă să erupă

Duminică au avut loc 42 de mişcări seismice pe insulă, dintre care cea mai mare a avut o magnitudine de 4,3, potrivit Institutului Naţional de Geografie spaniol.

"Nu există niciun semn că sfârşitul erupţiei este iminent, chiar dacă aceasta este cea mai mare dorinţă a tuturor", a declarat preşedintele Angel Víctor Torres la o conferinţă a Partidului Socialist din Valencia, citând opinia oamenilor de ştiinţă.

Fluxurile de lavă au devastat peste 742 de hectare de teren şi au distrus aproape 2.000 de clădiri din La Palma, de când vulcanul a început să erupă, la 19 septembrie.

Aproximativ 7.000 de persoane au fost evacuate din casele lor de pe insula, care are aproximativ 83.000 de locuitori şi face parte din arhipelagul Insulelor Canare, în largul nord-vestului Africii.

Compania aeriană Binter a anunţat că şi-a anulat toate zborurile către La Palma până duminică la ora 13.00 din cauza cenuşii aruncată de vulcan.

Aproape jumătate - 22 din 38 - din toate zborurile spre insulă de duminică au fost anulate, a declarat operatorul aeroportului de stat Aena, dar aeroportul rămâne deschis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici