Vulcanul Merapi a erupt din nou, autorităţile indoneziene accelerează evacuările - VIDEO

Mii de indonezieni au continuat joi să evacueze zonele din jurul vulcanului Merapi, care a emanat în cursul dimineţii nori de cenuşă până la altitudinea de opt kilometri, anunţă autorităţile.

36 afișări
Imaginea articolului Vulcanul Merapi a erupt din nou, autorităţile indoneziene accelerează evacuările - VIDEO

Vulcanul Merapi a erupt din nou, autorităţile indoneziene accelerează evacuările (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vulcanul Merapi, aflat la altitudinea de 2.914 metri, a erupt din nou joi, norul de cenuşă ajungând la înălţimea de 8.000 de metri. Deocamdată nu au fost semnalate victime în urma erupţiei de joi.

Miercuri, autorităţile indoneziene extinseseră până la 15 kilometri raza din jurul vulcanului unde populaţia va fi evacuată, iar aproximativ 90.000 de persoane deja au părăsit acest perimetru.

Vulcanul Merapi, care înseamnă "muntele de foc" în dialectul de pe insula Java, este situat într-o regiune extrem de populată, în jurul său locuind aproximativ un milion de persoane.

Până acum, erupţiile vulcanice începute pe 26 octombrie au provocat moartea a cel puţin 36 de persoane.

Centrele de cazare au devenit foarte aglomerate, afirmă Widi Sutiko, coordonatorul echipelor de salvare.

Vulcanul erupe o dată la patru-cinci ani, aproximativ 70 de erupţii fiind semnalate după secolul al XVI-lea. Erupţii devastatoare au avut loc în 1930 (1.400 de morţi) şi în 1994 (60 de morţi).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici